Sauna Pavilion: Visualization

A visualization project for the Sauna Pavilion by Artifact Design & Construction, located in the Berkshire Mountains. 

Located toward the end of a meadow overlooking a pond, this 600 sq foot sauna
house uses materiality to delineate program pieces. The main materials include
copper, timber framing and cedar siding for the sauna. The copper cladding
makes the building appear warm even on a cold day. In order to preserve the
copper during expansion and contraction, expansion joints and thermal joints were
used.

View the Final Presentation

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s